Pagina's

maandag 10 december 2012

Stage week 14


Deze week was de laatste workshop voor het 3D-tekenen en printen. Dit gebeurde op dinsdag avond. Dinsdag avond werden onder andere werkstukken geprint die door de deelnemers waren gemaakt. Verschillende werkstukken kwamen voorbij, van een I-Phone houder tot en met een wc pot. Beide prints kwamen goed eruit ondanks dat de wc po aan de kleine kant was. Deze wc pot en nog een ander werkstuk wordt daarom nog geprint.


Deze week ook het achterlicht besproken, het achterlicht zag er verder wel goed uit om de eerste print te gaan starten. Het achterlicht bestaat uit twee geprinte onderdelen, de behuizing voor de led lampjes en de lampenkap die erover komt. Het geheel wordt vastgemaakt door het vast te schroeven aan twee hulpstukken die van binnenuit op de buitenkant van de achterkant zijn vastgemaakt. De eerste print van de behuizing en de lampenkap moet uitkomen of het nieuwe achterlicht wel geschikt is voor de fiets.

 (exploded-view)

(het achterlicht)

Daarnaast ben ik ook bezig geweest met een nieuwe 3D-teken programma genaamd CoffeeSCad, die nog half in ontwerpfase zit. Deze 3D-CAD programma werkt via het internet browser. Je hoeft dus niets te installeren en je kunt dus overal het programma openen. Zelf op de IPad is het mogelijk, alleen daar is het nog niet al te geschikt voor, voornamelijk het draaien van het beeld kan nog niet op IPad. De CAD programma werkt op basis van een script. Je moet dus als het ware je objecten gaan ‘typen.’ 


CoffeeSCad met de script erbij voor dit voorwerp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten