Pagina's

zaterdag 6 april 2013

Van treintjes naar modelspoor, architecten in spe en XYZ

Het was een drukke week voor FabLab Dronten.

Als eerste willen we aankondigen twee cursussen:

Hier zullen we op een zeer basis manier kennis maken met de interface van Sketchup en daarna hoe je een model klaart maakt voor de printer.
Deze cursus duurt 3 woensdag avonden van 2 uur of voor de kinderen 3 woensdag middagen en begint op 10 april of 8 mei 2013
Kosten volwassen 45 euro (vanaf 19.00 tot 21.00)
Kosten kinderen 25 euro (vanaf 14.00 tot 16.00)

In deze cursus leren we het bouwen van je eigen Felix 3D printer.
Deze cursus duurt twee gehele dagen op 24 en 25 mei 2013.
Kosten: 1335 euro (inclusief Felix printer 1210 euro, koffie thee en lunch)

Voor meer informatie en inschrijven mailt u naar fablab0321@aksebira.com

Woensdag avond hadden we de leden van Modelspoor Vrienden Dronten op bezoek. Zij hielden een leden vergadering waar wij als FabLab uitleg gaven over 3D printen en wat het kan betekenen voor Modelspoor. 
Het was te begrijpen dat in het begin voor de leden overweldigend was maar langzamerhand kwamen vele idee-en en mogelijkheden.
Voorbeeld werd gegeven dat sommige van specifieke jaren een baan hebben liggen en men bedacht dat in die jaren bijvoorbeeld speciale telefoon huisjes waren die niet meer te verkrijgen zijn. Het zou dan ook de baan compleet maken als ze die nu kunnen uitprinten.
Zo kwam er meer zicht in wat voor mogelijkheden 3d printen heeft. Ook het technische gedeelte een van de doelstelling van FabLab Dronten om de jeugd kennis te maken met techniek via deze hobby.
We hopen dan ook op een mooie samenwerking met iedereen die verbonden is aan het FabLab.


Vrijdag waren we op de basisschool de Uiterton. Met deze school zijn we bezig met een pilot voor het onderwijs tot betrekking van het 3D printen.
Ze kregen een opdracht mee om een droomhuis te maken en een van deze ontwerpen word later uitgeprint.
Een moeilijke keuze want er zitten architecten in spe tussen. Maar we hebben een keuze gemaakt en hopen deze binnenkort te kunnen presenteren.
Als afloop van deze pilot gaan zij binnenkort de FabLab bezoeken.

Als afsluiter van deze week was een bezoek aan Amsterdam voor een opening van een expositie van 3D kunst. "XYZ Shaping Free Dimensions" (modeleer co ordinaten in 3D programma's) georganiseerd door Ground3D 
Je kon merken dat 3D printen speelt bij kunstenaars en belangstellende het was ongelofelijk druk! Hieronder impressie van deze opening. Zeker een aanrader om langs te gaan in Amsterdam, Prinsengracht 266.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten