Pagina's

vrijdag 14 september 2012

Stage FabLab Flevoland, Stefan Breet


Voor school loop ik (Stefan Breet) stage bij FabLab Flevoland voor een halfjaar. Ik doe de opleiding IPO (Industrieel Product Ontwerpen) op hogeschool Windesheim in Zwolle. Elke week houd ik een korte verslag bij op deze blog van wat ik heb gedaan voor FabLab. Dit is nu de tweede week van mijn stage en de eerste week dat ik wat op deze blog zet.

Ik ben voornamelijk aan de slag geweest om sketchup door te krijgen, heb het al redelijk goed door. Sketchup is een simpele,gratis, 3D-CAD programma waarin je zelfbedachte of bestaande objecten kunt gaan tekenen. Heb het één en ander al gemaakt. Hier wat voorbeelden:


Op woensdag ochtend hebben Johan en ik de nieuwe printer opgehaald. De ‘Creatr’ 3D-Printer van Leapfrog. Eenmaal aangekomen moest nog één klein programmatje worden geïnstalleerd op mijn laptop en daarna deed de printer het vrijwel meteen.Deze en volgende week ga ik de printer testen, eerst de Creatr zelf en daarna ga ik de printer testen met de Ultimaker. Uit deze testen moeten blijken welke printer een betere kwaliteit heeft.

5 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben zeer benieuwd naar de resutaten van de vergelijking tussen de Ultimaker en de Laepfrog.
  Vermoed dat de Creatr bij uitstek de beste is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb de printers uit de eerste productie serie werkend gezien en in vergelijking met het marktaanbod is het een zeer solide constructie met extra features voor een aanvaardbare prijs. Er zijn inmiddels ook al enkele reviews die een positief oordeel vellen. Blog op Personalizeme van Deepak Metha en op de CNC zone van Rob65.

  BeantwoordenVerwijderen