Pagina's

vrijdag 2 november 2012

Week van inspiratie en informatie

Laat ik beginnen met de bijeenkomst in het gemeentehuis voor het FabLab op vrijdag 2 november. Dit was de tweede bijeenkomst dat over het FabLab ging. Ook deze keer waren mensen aanwezig van verschillende takken. Mensen van het onderwijs van onder andere het Ichthus, Leonardo en CAH, mensen van het bedrijfsleven en mensen van de gemeente Dronten.

Iedereen was weer super enthousiast over het idee van een FabLab. Dit keer kreeg “iedereen” in het begin al een kleinigheidje van Gerard den Hertog, namelijk het doosje wat eerder in deze blog is beschreven.Tijden de bijeenkomst werd veel gediscussieerd over de visie van wat het FabLab inhoud en hoe het geheel wordt aangepakt. Daarnaast werd er gediscussieerd over het betrekken van leerlingen en bedrijven met FabLab en leerlingen met het bedrijfsleven zelf.


De rest van de week heb ik me laten inspireren en informeren over het maken van een velomobiel. Met behulp van de blog van Johan Vrielink waar hij ook een aantal schetsen op heeft staan.


Daarnaast ook inspiratie opgedaan in het gebruik van Sketchup, de 3D CAD programma van google. Het is een simpel en gratis te >downloaden< programma waar iedereen wel mee overweg kan gaan, met of zonder een simpele uitleg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten