Pagina's

vrijdag 26 oktober 2012

Stage FabLab week 8

Deze week weer verder geweest met de ontwikkeling van het achterlicht. Vooral bezig geweest met de behuizing voor de LED-lampjes en bedrading. Aan het eind van de week kwam de kap van het achterlicht aan de beurt. Verschillende vormen uitgeprobeerd en in Solidworks (3D-Programma) gezet.Donderdag ochtend waren Johan en ik langs geweest bij Leapfrog voor de 3D-printer. De kwaliteit was vergeleken met de Ultimaker niet al te best, dit komt voor een groot gedeelte door de huidige software. Leapfrog is bezig om ander software te koppelen aan de printer zodat de paden net iets anders worden berekend waardoor er beter kwaliteit uit de printer komt.

Vrijdagmiddag kwamen bezoekers langs voor FabLab. Zij kwamen langs om kennis te maken met FabLab en om zelf wat uit te snijden met de lasersnijder. Ook is er een sleutelhanger uitgeprint om het printen te laten zien.


2 opmerkingen:

 1. Ziet er goed uit!! Goed om te zien de belangstelling.
  Ik ben afgelopen woensdag geweest naar FabLab NoordBrabant om afspraken te maken voor tijdens MetaMeets.com . Ze hebben daar o.a. printers voor keramiek en nu ook in kleurrijke zandsteen.
  Met het laatste gaan we participanten items laten cre-eren om up te loaden in virtuele werelden en uit te laten printen. Beetje in de stijl van de sleutel hanger.
  Het is jammer dat alles nog kostbaar is door de grote maar kan allemaal veranderen in de toekomst zoals je al ziet met de software.
  Hoop dat het je gaat lukken.Succes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jolanda, zodra het Seminar van MetaMeets achter de rug is, laten we dan weer eens in overleg gaan hoe we in Dronten elkaar kunnen helpen het een en ander van de grond te krijgen.

   Verwijderen