Pagina's

zaterdag 13 oktober 2012

Polymere Science ParkDeze week zijn wij bij Polymere Science Park in Zwolle geweest. Hier hadden wij afgesproken met G. Westrub om de UP! 3D-Printer te bekijken. Polymere Science Park is een industriële broedplaats voor de kunststof industrie. Het is vooral bedoeld om kennis te delen en verspreiden. In samenwerking met onder andere DSM, Wavin, Hogeschool Windesheim, Deltion College, Universiteit Twente, gemeente Zwolle, provincie Overijssel en nog een klein tal anderen.


PSP heeft verschillende machines ter beschikking waaronder spuitgietmachines, polyester harsen, coaten, en meer. Maar wij kwamen voor de één van de 3D-Printers de UP!. De UP! Is een eenvoudige en compacte Printer. De Printer is binnen de vier minuten op te bouwen om te gebruiken.


De UP! Printer is nauwkeurig en kan redelijk makkelijk dunne wanden maken voor onder andere ondersteunend materiaal. Het support materiaal zorgt ervoor dat het overbruggen van een gat in een ontwerp mogelijk wordt voor je ontwerpen. De bed schuift naar voren en achter en hij kan omhoog. De printkop beweegt alleen links en rechts en zo bouwt de printer een object op.

(De printer met een potje die wij hadden geprint)
 
Resultaat van twee verschillende printjes:
(Zo komt de print eruit met een ondersteunend ondergrond)
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten