Pagina's

zaterdag 26 januari 2013

Fablab Flevoland vestiging Dronten


FabLab Flevoland in Dronten opent op 2 maart

Op vrijdag 11 januari hebben wij een geschikte ruimte aangeboden gekregen van het CAH Vilentum op de locatie Drieslag 1 te Dronten. Dit is de oude Mediatheekruimte. Het idee is dat het FabLab onderdeel gaat uitmaken van het gewenste Innovatie, Techniek en Design Centre. Afgelopen maandag 21 januari hebben wij de locatie in gebruik genomen. De officiële opening staat gepland op zaterdag 2 maart om 14.00 uur (Inloop vanaf 13.30)

FabLab Flevoland wordt ingeschreven bij de KvK en het bestuur wordt gevormd door Johan Vrielink, Peter Krol, Gerard den Hertog, Wim van de Weg en Gineke Fels. Het bestuur laat zich adviseren door een Comité van Aanbeveling.

Als dank voor het mobiliseren en inspireren van deze groep willen wij burgemeester Aat de Jonge de officiële openingshandeling laten verrichten. Wim van de Weg zal spreken over de invulling van het FabLab Dronten in relatie tot de zienswijze op de Campus ‘Van weiland naar WijLand’ en het ITD Centre.
De Trotec Laser snij/graveer machine is geplaatst en werkt
Er wordt hard gewerkt door vele vrijwilligers om alles georganiseerd te krijgen. 

2 opmerkingen:

  1. Hopelijk gaan jullie ook nog een vestiging openen in Almere / Lelystad. Dronten is niet representabel voor heel Flevoland en gewoon te ver weg voor iedereen behalve drontenaren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je moet ergens beginnen en aangezien we in Dronten en Lelystad gehuisvest zijn en daar de contacten hebben lijkt het mij logisch om daar te beginnen.
    Elke zichzelf respecterende plaats met voldoende inwoners moet een openbaar Fablab hebben, maar dat heeft tijd.
    Als jij wilt beginnen met een Fablab in Almere, gaan wij jou ondersteunen om dat voor elkaar te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen