Pagina's

vrijdag 30 augustus 2013

Mijn eerste week!

Ik ben zojuist deze week begonnen met mijn stage bij Fablab Dronten en zal iedere Maandag en Dinsdag er zijn, maar eerst zal ik me even voorstellen. 
Hallo iedereen, ik ben Ennio (23) en ik studeer Industrial Design. Ik zit nu in mijn tweede jaar en zal het komende half jaar stage lopen bij Fablab.

Afgelopen Maandag kon ik gelijk beginnen met een tutorial maken van FreeCAD, FreeCAD is een gratis en open-source programma dat lijkt op SolidWorks en willen we graag FreeCAD in de toekomst gebruiken voor 3D-printen. In deze tutorial behandel ik alle basis stappen en maak je gelijk een dobbelsteen die je gelijk kan uitprinten met een 3D-printer wanneer je klaar bent. Deze tutorial had ik dezelfde dag al klaar alleen moeten er hier en daar nog wat aanpassingen aan gedaan worden wil ik dat mensen het ook daadwerkelijk meteen kunnen uitprinten.

Op de dinsdag heb ik proefjes gedaan met de 3D-printer en mijn tutorial over FreeCAD, daar kwam ik dus al gauw achter dat er iets fout zat en heb ik een nieuwe dobbelsteen gemaakt die wel goed wilde printen.
Hier heb ik twee afbeeldingen waar ik voor het eerst mijn dobbelsteen aan het 3D-printen ben.

 En hier hebben we het eind resultaat, deze dobbelsteen wordt gemaakt in de tutorial.
Als de tutorial goede reacties krijgt ga ik er misschien een workshop van maken waar mensen leren tekenen met FreeCAD en zodra ze klaar zijn met de tutorial, gelijk de dobbelsteen kunnen uitprinten die ze hebben getekend.
Dit was mijn eerste week bij Fablab, had het al erg naar mijn zin dus ik zie er naar uit om een half jaar hier stage te lopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten