Pagina's

maandag 16 september 2013

Potato Dag

Afgelopen maandag ben ik weer lekker aan het schetsen geweest en heb ik mijn pakket van maatvoering tekeningen afgemaakt en Gerard liet me meteen bezig om mij het te laten tekenen in een 2D teken programma, na wat uitleg had ik het programma onder de knie en stampte de ene na de andere tekening eruit. Ik kwam tijdens het tekenen op de computer er alleen nog wel achter dat ik 2 maten in mijn schetsen was vergeten, gelukkig waren die niet moeilijk te achterhalen en was dat al snel opgelost.

Op de dinsdag had ik in de ochtend de tekeningen op de computer af en klaar voor de lasersnijder, komende week zullen Gerard en ik waarschijnlijk aan de gang gaan om materiaal te halen en het uit te snijden en dan (als het goed is) moet alles precies in elkaar gezet kunnen worden, of dat ook zo is zullen we gauw ondervinden. Nadat de tekeningen klaar waren heb ik samen met Gerard de kop van een Felix 3D-printer in elkaar gezet en hebben we ook samen eraan gewerkt om hem af te stellen, wat nog best goed ging ook.

Nou loop ik alleen stage op de maandag en dinsdag maar Fablab heeft mij gevraagd om zaterdag tijdens de Potato dag in Emmeloord met Jolanda te staan met een Felix 3D-printer, en aangezien mij dat wel wat leek heb ik daarop ingestemd. Dus zaterdag ochtend stond ik bij Fablab om 11:30 zodat ik kon meerijden met Jolanda en haar man Jan want op mijn brommertje was het een beetje ver en al helemaal met de regen die we op de zaterdag hadden. 
Goed dus na een hoop gestress in de ochtend van dingen pakken die we niet moesten vergeten om mee te nemen kwamen we daar aan. Na alles klaargezet te hebben op het tafeltje waar we zaten kwamen we met wat problemen te zitten met de printer want hij wilde als maar niet koppelen met mijn laptop, en al gauw werd er hulp via de telefoon ingeschakeld maar zelfs die wisten niet wat er aan de hand was dus moesten we helaas al gauw opgeven om de printer draaiende te krijgen. Na een tijdje mochten we op een wat drukker plekje verhuizen omdat er vrij weinig mensen langskwamen waar wij zaten, en kregen we een plekje toegewezen in het restaurantje. Het was erg krap maar omdat de 3D-printer niet draaide had Jolanda meer plek voor haar vibro-botjes, vibro-botjes zijn kleine dingen zoals de borstel van een tandenborstel die voortbewegen door te trillen. Jan en ik gingen al snel patat halen op z'n Nederlands (het was daar gratis) en hebben minstens een kwartier in de rij gestaan in de regen met allemaal duwende mensen en moesten ook nog een slechte coverband aanhoren die daar net stond te spelen, maar we hadden onze patat na een tijdje.
Hierna zijn we niet zo lang gebleven want er was wel wat belangstelling voor de vibro-botjes door vooral kleine kinderen, maar niet de hoeveelheid waar we voor stonden, dus hebben we alles ingepakt en zijn we weer naar huis gereden.

Het was al om al wel een leuk weekje, het was lekker gezellig en ik heb nog best wat voor elkaar gekregen in die korte tijd met de behuizing voor de filter van de lasersnijder. Helaas viel de Potato dag een beetje tegen al was het wel leuk om het een keer mee te maken, volgende keer zorgen we wel dat we het eerst testen voordat we spullen meenemen, want als je op zo'n dag daar al staat en er is iets mis waardoor het niet kan draaien is balen. Heb helaas ook geen foto's kunnen toevoegen van de Potato dag, ik was het glad vergeten doordat we de 3D-printer niet aan de praat kregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten