Pagina's

zaterdag 25 januari 2014

3D printer meetup Fablab Dronten

Dinsdag 28 januari van 20.00 uur tot 22.00 uur in het Fablab Dronten een unieke kans om kennis te maken met drie verschillende principes 3D printers van Nederlands fabrikaat.

Felix
Deze avond geeft Guillaume Felixsdal van..... Felixprinters.com een demo met de nieuwe Felix 3.0.
De Felix 3.0 single-head en de dual-head met display. 
Voor alles op het gebied van de Felixprinters kun je terecht bij het Fablab Flevoland. Elke werkdag is het mogelijk om de workshop ' Bouw je eigen Felixprinter' te volgen.
Fablab Flevoland is dealer van Felix printers en het officiĆ«le 'Service Centre' van Felix. Dit wordt verzorgt door Gert-Jan Boom van....... b3dvisuals.nl
De ervaren medewerkers van het '3D-printer Assemblage Centre' in Dronten, onderdeel van het Fablab Flevoland en het Service Centre staan inmiddels bekend als een echt kenniscentrum op het gebied van 3D-printen.
Fablab Flevoland beschikt inmiddels over 12 printers, waaronder Felix, Ultimaker, Leapfrog, Up mini, Portobelle en Opiliones.

Portobello
Deze avond zijn ook de eigenaren/ontwikkelaars van de 'Portobello Printer' van het bedrijf......... Orchis-print.nl  met hun printer aanwezig. Een betaalbare DLP printer (Digital Light Processing) van hoge kwaliteit. Deze printer wordt eigendom van het Fablab Flevoland en blijft in het Fablab Dronten. De techniek van deze printer maakt snelle en nauwkeurige prints mogelijk. Zeer geschikt voor bijvoorbeeld het maken van sieraden, nauwkeurige modellen voor het maken van gietmallen voor verschillende gietprocessen.
Portobello DLP printer van Orchis Print Solutions
Opiliones
Deze avond zijn ook aanwezig de eigenaren/ontwikkelaars van de 'grootformaat' Delta printer van het bedrijf...... Opiliones.nl  De naam Opiliones (hooiwagen) is afgeleid van geleedpotige dieren, de spinachtigen.
Een Delta printer heeft ook zes lange poten die de printerkop in een prachtige dans laat bewegen en een product laat printen. Altijd fascinerend om een Delta printer aan het werk te zien.
Ontwikkelen van high-tech producten is deze heren wel wel toevertrouwd. De Opilions is ontstaan en gemaakt in het bedrijf.......Koese.nl  Om een indruk te krijgen tot welke technische hoogstandjes, in ontwikkeling en productie, Koese.nl in staat is bekijk dan de video.........http://www.koese.nl/multiple-compact-drilling/
Opiliones printdiameter 500mm x printhoogte 745mm.

Een unieke kans om in het Fablab Dronten op dinsdag 28 januari drie verschillende principe printers aan het werk te zien en tevens kennis te maken met de ontwikkelaars en bouwers van deze printers van Nederlands fabrikaat.
De deur van het Fablab Dronten is om 19.30 open. De koffie staat klaar!

Fablabdronten.nl
Drieslag 1
8251 JZ
Dronten

1 opmerking: